Interim Management Resourcing
 

Gyors és hatékony megoldás váratlan
helyzetekben

 

Sok éves működésünk alatt számos helyzetben segítettük ügyfeleinket. 

 

Visszaszerezte a legfontosabb külföldi piacok bizalmát

Vállalatunk – számos objektív és szubjektív okra visszavezethetően – súlyos pénzügyi helyzetbe került, ami szinte lehetetlenné tette a termelés finanszírozását, ezzel előre vetítette a cég csődjének veszélyét. Az ügyvezetés nem rendelkezett megfelelő szakmai tudással, viszont az Interim Management Resourcing Kft. két héten belül egy kitűnően felkészült, hasonlóan kritikus helyzetekben komoly gyakorlatot szerzett és sikeres interim válságmenedzsert mutatott be.

 

Rendkívüli erőfeszítések árán rendezte a cég banki kapcsolatait, hónapok alatt talpra állította a versenyképes működést, visszaszerezte a legfontosabb külföldi piacok bizalmát és eredményesen felkészítette a vállalatot egy nemzetközi piaci megmérettetésre.

 

– Nemzetközi tulajdonban lévő elektronikai termékeket gyártó cég külföldi tulajdonosa

Struktúraváltás külső segítséggel

Cégünk magyar magántulajdonban lévő közepes méretű gépipari termelő vállalat, vevőköre a legigényesebb hazai autóipar. A cég szervezetének, irányítási rendszerének, gazdálkodásának hatékonysága már nem felelet meg sem a vállalat méreteinek, sem a piac elvárásainak.

 

Saját fejlődésünk nem tette alkalmassá a szervezetet arra, hogy a struktúra váltást belső erőkkel oldjuk meg. Az Interim Management Resourcing Kft. nagyon rövid időn belül két olyan interim menedzsert is bemutatott, akik teljes mértékben alkalmasak voltak minden elvárásunk kielégítésére, beleértve egy új, a cég méreteihez is illeszkedő számítógépes irányítási rendszer kiválasztását és implementálását, valamint az új rendszer belső kommunikációját is.

 

Végül mindkét interim menedzsert megbíztuk, és így kitűnő együttműködésben és munkamegosztásban rövid idő alatt kiváló munkát végeztek.

 

– Magyar gépipari vállalat tulajdonosa

Működési folyamatok kiépítése családi vállalkozásban

A rendszerváltás után alapítottam cégemet. Igazi családi vállalkozás volt a miénk, a vezetők és a munkatársak összefogásának köszönhető, hogy a gazdasági változások közepette is talpon tudtunk maradni, és eredményesen működni.

 

Mostanra eljött az ideje, hogy átadjam a stafétabotot, és a folyamatos növekedésnek köszönhetően cégünk elért egy nagyobb méretet is, amely már más szervezeti struktúrát, irányítási rendszert és gazdálkodást kíván. Úgy döntöttem, hogy a zökkenőmentes átálláshoz igénybe veszem egy interim menedzser segítségét, aki 6 hónap alatt kiépítette a működési folyamatokat, rendezte a felelősségi és hatásköri rendszert, felmérte és kezelte a gyenge pontokat és coachként felkészítette az utódomat a cég vezetésére.

 

Szerencsére minden munkatárs részéről megvolt a bizalom az interim menedzser irányába, így én is biztosítva látom cégem jövőjét.

 

– Budapesti élelmiszeripari kisvállalkozás tulajdonosa

Váratlan vezetési és
kulturális problémák

Egy másik európai gyárunkból magyarországi üzemünkbe telepített termelés váratlan vezetési és kulturális problémák miatt elfogadhatatlanul lassan indult és komoly mennyiségi és minőségi nehézségek keletkeztek. Az Interim Management Resourcing Kft. öt napon belül egy olyan, széles körű nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező interim termelési vezetőt bocsátott a rendelkezésünkre, aki

  • két napon belül azonosította az összes szervezési és személyi problémaforrást
  • egy hónapon belül az elvárt pályára állította a gyártást és
  • a harmadik hónap végén minden mutató meghaladta a korábbi értéket.

 

– Közép-magyarországi autóipari vállalat HR vezetője

Válság és betegség után újrarendezés

A gazdasági visszaesésnek köszönhetően termékeink értékesítése jelentősen csökkent, ráadásul a legnagyobb forgalmat generáló értékesítési munkatársam egy betegség folytán tartósan kiesett a munkából. Az első lépésként alkalmazott költséglefaragások és létszámcsökkentések rendkívül rossz hangulatot teremtettek és a forgalmunk és a cég jövedelemtermelő képessége tovább zsugorodott.

Láttam már, hogy a szükséges reorganizációhoz és válságmenedzsmenthez nem rendelkezem elegendő tudással és tapasztalattal. Külső szakember segítségét vettem igénybe, hogy hosszútávon fent tudjam tartani a cégem működését.

– Uszodatechnikával foglalkozó cég tulajdonosa

Pénzügyi stabilizálás interim menedzserrel

Cégünk az idei év folyamán számos belső és külső tényezőre visszavezethetően nehéz pénzügyi helyzetbe került, melynek következtében a nemrég felvett banki hitelünk törlesztése komoly nehézségekbe ütközött. A bank a hitel átütemezésének feltételéül szabta, hogy vegyünk igénybe interim menedzsert a cég átvilágítására és folyamatainak racionalizálásra.

 

Kezdeti bizonytalanságom ellenére nagyon kellemesen csalódtam az interim szakember munkájában. Minden esetben cégünk érdekeit tartotta szem előtt, több olyan tényezőre is ráirányította a figyelmemet, amellyel jelentős hatékonyságjavulást és költségracionalizálást sikerült rövid idő alatt elérni. Sőt, feladatkörét meghaladóan még új üzleti partnereket is hozott, biztosítva ezáltal hosszabb távon is a jövedelmezőségünket.

 

Bebizonyosodott, hogy még a válság időszakában sem szabad elutasítani egy profi szakember igénybevételét – amennyiben a megbízása révén elért többleteredmények messze felülmúlják a többletkiadásokat.

 

– Elektronikai alkatrész-gyártással foglalkozó nyugat-magyarországi cég ügyvezetője

100%
Még soha nem fordult elő,
hogy ügyfelünk a a tervezett határidő előtt vált volna meg az általunk közvetített interim menedzsertől.